NL

NL

Hoe helpt HouseMatch
verkopers en verhuurders?

Hoe helpt HouseMatch
verkopers en verhuurders?

We helpen om je vastgoedtransacties naar het best mogelijke resultaat te navigeren.

Je verkoopt je woning?

Vergelijk makelaars

Dankzij ons slim algoritme vergelijk jij makkelijk de beste makelaars voor jouw woning

Wat doet HouseMatch voor verkopers en verhuurders, en waarom?

HouseMatch wil verkopers en verhuurders van woningen helpen om hun vastgoedtransacties naar het best mogelijke resultaat te navigeren. Dit is misschien wel de belangrijkste beslissing van je leven. Daarom is het noodzakelijk dat je een goed zicht op je opties hebt.

We focussen ons op 5 zaken voor pandeigenaars – we willen je:

 1. leren wat er komt kijken bij de verkoop of verhuur van je woning en hoe je dat zelf kan doen

 2. helpen begrijpen welke strategische opties je hebt voor je volgende vastgoedproject

 3. uitleggen welke toegevoegde waarde je kan verwachten van vastgoedmakelaars

 4. de vastgoedmakelaars in jouw buurt tonen, en helpen beslissen wie het meest geschikt is voor jouw specifieke pand en persoonlijke voorkeuren

 5. in staat stellen om op een zo makkelijk mogelijke manier contact op te nemen met de vastgoedmakelaars van jouw keuze

Bij HouseMatch zijn we ervan overtuigd dat je als pandeigenaar het beste resultaat bereikt met een vastgoedmakelaar:

 • 75% van de kooptransacties in België wordt begeleid door vastgoedmakelaars

 • Het marktaandeel van vastgoedmakelaars is het afgelopen decennium met meer dan 50% toegenomen

 • Op basis van onafhankelijk geverifieerde data heeft Smooved berekend dat het gemiddelde kantoor in België een NPS score van 64 haalt - kort gesteld wil dat zeggen dat er op 100 pandeigenaars gemiddeld 64 zo tevreden zijn dat ze hun vastgoedmakelaar actief aanraden. Ter vergelijking: Amazon zit op 53, en Apple op 72!

Is HouseMatch onafhankelijk?

Ja, HouseMatch is 100% onafhankelijk - dat is een van de kernovertuigingen waarmee HouseMatch is opgericht door Smooved. We informeren verkopers en verhuurders op basis van publiek beschikbare data. De volledige Belgische vastgoedmarkt is vertegenwoordigd op ons platform - niet gewoon een beperkte groep makelaars die daarvoor betalen.

Daarnaast verzamelen we zo veel mogelijk 'social proof': we geven geenszins onze eigen mening, maar gebruiken de wijsheid van het volk. Hierbij maken we gebruik van verschillende bronnen: van reviews op Google tot aanbevelingen op Facebook. Voor makelaars die met Smooved samenwerken, vullen we die nog verder aan met geverifieerde reviews van hun historische klanten - zo is er zekerheid over de betrouwbaarheid van de review, en kunnen verkopers en verhuurders ook zien of het om een relevante transactie voor hen gaat.

Voor het berekenen van match scores, baseren we ons enkel op publiek beschikbare panddata: op basis van de historische woningportfolio's berekenen we hoe goed het pand van de verkoper of verhuurder past in de portfolio's van makelaars die panden in de buurt hebben verkocht of verhuurd.

Hoe bepaalt HouseMatch met welke makelaar een verkoper of huurder wordt gematched? Hoe wordt de matching score berekend?

Het is 100% duidelijk: de verkoper of verhuurder kiest volledig zelf met welke makelaars hij/zij in contact treedt, zonder dat HouseMatch hierin stuurt of beperkt. HouseMatch is met deze aanpak uniek op de markt: er worden geen postcodes 'geveild' aan makelaars, en makelaars kunnen geen leads kopen bij HouseMatch of Smooved.

Pandeigenaars kunnen op een kaart zien welke makelaars actief zijn in de buurt, en hun profielpagina's verkennen – vergelijk het met een LinkedIn of TripAdvisor voor vastgoedmakelaars. Op die profielpagina's kunnen verkopers en verhuurders van woningen op een efficiënte manier contact opnemen met makelaars: door bijvoorbeeld panddata gestructureerd mee te geven, kan de makelaar voorbereid aan een eerste gesprek met jou beginnen.

Pandeigenaars kunnen via HouseMatch ook nagaan welke makelaarskantoren in de buurt gelijkaardige panden hebben verkocht of verhuurd. HouseMatch maakt daarbij gebruik van zelf-ontwikkelde algoritmes die de historische portfolio's van zo veel mogelijk makelaars in de buurt analyseren. De matching score van een portfolio en een pand is enkel gebaseerd op publiek beschikbare panddata. Denk hierbij aan datapunten als:

 • Locatie

 • Transactietypes

 • Woningtypes

 • Pandtype

 • Pandgrootte

 • Vraagprijzen

Deze score kan geenszins worden “gekocht” door makelaars, of beïnvloed door andere factoren dan publiek beschikbare panddata. Bij gebrek aan voldoende relevante data, kan het zijn dat er geen matching score voor een makelaar berekend kan worden.

Is HouseMatch gratis voor verkopers en verhuurders?

JA! Dat behoeft niet veel extra bladvulling. Da’s trouwens een verderzetting van het credo dat bij het moederhuis Smooved geldt: “geeft en gij zult ontvangen”.

Hoe verdient HouseMatch geld?

HouseMatch is deel van Smooved. Smooved is een Belgische proptech scale-up (of met minder buzz words: Smooved is een innovatief, snel groeiend bedrijf met een focus op de vastgoedwereld in België).

Smooved helpt vastgoedmakelaars om te denken in personen in plaats van in panden. We zijn ervan overtuigd dat makelaars sneller kunnen groeien door hun klanttevredenheid te verhogen en hun ambassadeurs in zetten om hun mond-aan-mondreclame op gang te brengen. Indien je nog niet genoeg had van de buzz words: zie het als een ‘customer engagement platform’ voor vastgoedmakelaars.

Smooved biedt vastgoedkantoren dus een reeks software-producten aan waarvoor ze maandelijks abonnementskosten betalen. Een deel van die producten laat makelaars bijvoorbeeld toe om geverifieerde reviews op te halen bij hun klanten, en die in te zetten in hun marketing. Die reviews komen bijvoorbeeld ook terug op HouseMatch.

Wat gebeurt er nadat ik een contactformulier heb ingevuld, of de HouseMatch flow heb vervolledigd?

Er gebeuren achtereenvolgens 3 dingen:

 1. Een medewerker van Smooved belt je kort op

 2. Je aanvraag wordt ter beschikking gesteld van de makelaars die je uitkoos

 3. Diezelfde makelaars plannen verdere gesprekken met jou in

We volgen deze stappen om zeker te zijn dat we jouw verwachtingen juist begrijpen en er zo goed mogelijk aan kunnen voldoen. Uiteraard zijn we ook benieuwd of het effectief klikte met die makelaars – laat het ons gerust weten!

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Ook hier kunnen we kort zijn: we verwerken deze conform onze privacyverklaring en algemene voorwaarden, en stellen deze enkel ter beschikking van de vastgoedmakelaars van jouw keuze. Geen duister gesjoemel om er munt uit te slaan, en geen commerciële voorstellen van diensten waar je nooit om gevraagd hebt.


Je verkoopt je woning?

Vergelijk makelaars

Dankzij ons slim algoritme vergelijk jij makkelijk de beste makelaars voor jouw woning

Je verkoopt je woning?

Vergelijk makelaars

Dankzij ons slim algoritme vergelijk jij makkelijk de beste makelaars voor jouw woning